«

»

dec 20

MediaPortal och Spel

Det finns en del plugins för spel i MediaPortal, MyGames och MyEmulator tror jag 2 utav dem heter.

Det som jag har efterlyst på flera ställen i dessa plugins forumkategorier är en lite speciell funktion. Jag ville kunna utnyttja MediaPortals automountning med Daemon Tools även på spel.iso. Nu hittade jag en workaround på detta härom dagen.

Jag fick en snilleblixt som visade sig fungera. Jag använder Moving Picture för hantering av filmer (tack tomme) så därför la jag till en mapp där jag lägger mina spel.iso i MyMovies. Jag drog igång MediaPortal och gick in i den mappen och klickade på ett spel och vips, MediaPortal mountade spelet i Daemon Tools och autostarten gick igång. eftersom spelet redan var installerat så var det bara att trycka play och spelet gick igång. Helt enkelt Lysande :-). Hade spelet inte varit installerat så hade jag tryckt install och sen hade allt varit grönt.

Detta betyder att jag kan ha fler än 4 spel aktiva på en gång utan att behöva mounta om hela tiden.
Detta kommer göra grabbarna nöjda.